lukoil-banenr

230 de cai putere pentru Subaru BRZ STi

Subaru BRZ ar putea primi o versiune STi în 2013, conform publicaţiei Auto Express – versiunea STi a lui BRZ ar putea fi cea mai puternică iterare a coupe-ului nipon pentru generaţia actuală. În timp ce versiunea standard dezvoltă 200 CP, STI-ul ar urma să dezvolte 230 CP datorită unor modificări aplicate propulsorului.

Pilot Autoexpert

Pentru a obţine 230 CP din motorul lui BRZ, cei de la Subaru au adăugat un sistem de evacuare sport, un sistem de distribuţie variabilă şi o admisie modificată. Acestor schimbări li se adaugă un ECU reprogramat pentru a beneficia la maximum de noile componente. Tratamentul STi aplicat şasiului implică un sistem de frânare de performanţă, cu patru pistonaşe pe etrier, jante de 18 inch cu anvelope mai late şi cu un talon mai mic şi arcuri şi amortizoare reconfigurate.

Englezii de la Auto Express susţin că Subaru BRZ şi Toyota GT86 nu vor primi în curând versiuni supraalimentate cât timp se va păstra configuraţia actuală a capotei şi a compartimentului motor. În cazul optării pentru un turbocompresor, japonezii ar trebui să modifice capota, pe când un compresor mecanic ar afecta eficienţa generală a motorului, element indezirabil pentru creatorii lui GT86.

Comentarii