lukoil-banenr

Pentru a marca 30 de ani de la lansarea primului BMW M5, bavarezii au decis să alinte fanii mărcii cu un model absolut special, BMW M5 „30 Jahre M5”, produs într-un număr limitat la numai 300 de unităţi! Dintre acestea doar 30 de modele au fost repartizate pe piaţa de peste ocean, iar astfel au devenit o adevărată piesă de colecţie. 

Pilot Autoexpert

Deşi preţul de start a fost unul de 138.275 de dolari pentru piaţa din SUA, unii afacerişti s-au grăbit să intre în posesia acestora pentru ca mai târziu să le vândă la un extra-preţ. Aşa se face că la scurt timp a apărut pe ebay un model asemănător, pentru care vânzătorul cerea 200.000 de dolari!

Surprinzător sau nu, dar istoria se repetă. Acum însă, preţul cerut de proprietarul acestui BMW M5 „30 Jahre M5”, care are la bord numai 321 de km rulaţi, pretinde la o sumă de 325.000 de dolari! Noi chiar suntem curioşi dacă mai există în SUA fani  înflăcăraţi care să renunţe la o sumă impresionantă de bani în schimbul unui BMW M5.

Ei bine nu este unul simplu şi asta o ştiţi deja. Ediţia limitată se bucură de un surplus de putere, iar în cifre performanţele acestuia sunt exprimate prin numărul de 600 CP şi 700 Nm de cuplu motor. Sedanul este dotat cu accesorii din gama Competition Package care presupune o suspensie mai rigidă şi cu garda la sol mai mică. De asemenea sunt oferite jante unicate bi-colore, de 20 inch în diametru, o nuanţă de caroserie specială Frozen Dark Silver, o mulţime de badge-uri dar şi logo-uri cu ediţia limitată. Datorită modificărilor aduse, sedanul de lux, reuşeşte să accelereze până la prima sută în numai 3.9 secunde, adică cu 0.4s mai rapid faţă de un M5 obişnuit.

Comentarii