lukoil-banenr

433 de persoane prinse fără centura de siguranță la volanul mașinii

Pilot Autoexpert

Ministerul Afacerilor Interne anunță că în perioada 15-21 februarie, organele poliției rutiere au desfășurat pe întreg teritoriul R. Moldova operațiunea de profilaxie „centura”. Potrivit sursei, în cadrul acțiunii, au fost prinse 433 de persoane care se aflau la volanul mașinii, dar nu avea cuplată centura de siguranță. Totodată, la capitolul viteză excesivă, 246 de șoferi au fost amendați pentru încălcarea regulamentului rutier.

Organele de poliție îndeamnă șoferii să fie prudenți la trafic și să cupleze centura de siguranţă. În caz de deplasare cu un copil mai mic de 3 ani, este obligatoriu ca acesta să se afle în scaunul specializat cuplat pe bancheta din spate a autovehiculului.

Conform prevederilor legislaţiei în vigoare, necuplarea centurii de siguranţă, se pedepseşte cu amendă în mărime de la 300 la 400 lei, cu aplicarea a 3 puncte de penalizare, iar pedeapsa pentru deplasarea cu viteză excesivă este de la 400 lei cu aplicarea a 3 puncte de penalizare, până la 1 000 lei cu aplicarea a 5 puncte de penalizare.

De la începutul anului curent, pe teritoriul ţării s-au produs 216 accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 28 persoane şi traumatizarea altor 319.

 

Comentarii