cruce carosabil
lukoil-banenr

Ministerul Transporturilor și Infrastructurei Drumurilor împreună cu Mitropolia Moldovei au anunțat despre demontarea crucilor de pe marginea carosabilului.

Pilot Autoexpert

Crucile de pe marginea carosabilului au devenit un lucru obișnuit pentru mulți dintre noi însă, pentru cetățenii străini aflați în țară, acestea creează nedumerire și reprezintă un lucru bizar. Mai mult, conform Mitropoliei Moldovei, crucile montate pe carosabil în locul accidentelor, contravin canoanelor ortodoxe.

cruce carosabilÎn acest sens, printr-un comunicat, Mitropolia a anunțat că alături de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor vor începe demotarea crucilor de pe marginea drumurilor. În zonele extrem de periculoase, se propune montarea Troiței, executate conform canoanelor bisericești.

troitaScopul Troiţelor este marcarea faptului că în localitatea respectivă locuiesc creştini, sunt aşezate de obicei la răscruci de drumuri și cu siguranță, ca aspect sunt mai corespunzătoare.
Mitropolia MoldoveiCrucile adunate vor fi depozitate într-un loc special și folosite conform destinației, la înmormîntarea oamenilor fără adăpost și a persoanelor din familii nevoiașe.

Comentarii