lukoil-banenr

Sedanul de clasă medie Kia Optima a primit o nouă generație. Mașina face primul pas spre clasa premium și vine să cucerească publicul cu un design atrăgător dar și noi motorizări.

Pilot Autoexpert

Noua Kia Optima s-a lansat oficial în cadrul Salonului Auto de la New York. Se pare că noul model, la fel ca și SUV-ul Sorento, îşi testează puterile în clasa premium. Și asta pentru că oferă tehnologii disponibile doar pentru mașinile dintr-o clasă mai mare printre care cruise control adaptiv, camere video cu un unghi de 360 grade, sistemul de monitorizare a zonelor moarte dar și sistemul automat de frânare.

all-new-kia-optima-1

Noul model a crescut în dimensiuni oferind mai mult spațiu pasagerilor. Astfel, lățimea mașinii a crescut cu 25mm, iar ampatamentul cu 10 mm. Surplusul de spațiul le revine pasagerilor spate care vor aprecia confortul sporit. Totuși, cea mai importantă schimbare regăsită la interior este noua planșă de bord și calitatea mai bună a materialelor.

Dacă nu ar fi ceasurile de bord și volanul, am putea ușor confunda acest interior cu al unui BMW seria 3 sau chiar seria 6. Asemănările însă se limitează doar aici. La capitolul motorizări, nou Optima se poate lăuda cu un nou propulsor în 4 cilindri de 1,6 litri volum turbo ce livrează 176 CP. Acesta poate fi agregat cu o nouă cutie de viteze în şapte rapoarte cu dublu ambreiaj. Un alt propulsor disponibil este bătrânul benzinar în 4 cilindri de 2,4 l volum aspirat natural care produce 185 CP.

Cei care au un surplus de adrenalină în sânge, vor putea opta pentru un motor turbo de 2.0 litri volum și 247 CP. Cutia de viteze cu dublu ambreiaj însă, nu va fi oferită acestor unități. Ele fiind asociate doar cu transmisia automată în 6 rapoarte. Despre motoarele diesel nu s-a comunicat nimic. Cel mai probabil va fi disponibil motorul de 1,7 și 2.0 litri volum dar despre acest lucru vom afla mai târziu, cînd mașina va fi prezentată publicului european.

all-new-kia-optima-21

all-new-kia-optima-24

all-new-kia-optima-23

all-new-kia-optima-22

all-new-kia-optima-20

all-new-kia-optima-19

all-new-kia-optima-16

all-new-kia-optima-15

all-new-kia-optima-14

all-new-kia-optima-13

all-new-kia-optima-12

all-new-kia-optima-11

all-new-kia-optima-10

all-new-kia-optima-9

all-new-kia-optima-8

all-new-kia-optima-7

all-new-kia-optima-6

all-new-kia-optima-5

all-new-kia-optima-4

all-new-kia-optima-3

all-new-kia-optima-2

all-new-kia-optima-1

Comentarii