lukoil-banenr

Viaţa pusă în pericol şi glume scumpe. La 7 ianuarie curent, în jurul orei 01:00, în municipiul Bălţi, pe strada Decebal, inspectorii de patrulare au stopat un automobil de marcă „Nissan” care avea defectat sistemul de iluminare. Poliţistul i-a explicat şoferului, că maşina lui are o defecţiune de care ar fi trebuit să ţină cont, deplasându-se pe timp de noapte şi pe asemenea condiţii meteo.

FLYONE

Conducătorul auto a recunoscut că a încălcat, dar a ameninţat inspectorul că, în cazul în care acesta îi va întocmi proces- verbal, el va telefona la 112 şi va denunța inspectorul de faptul că s-ar afla la serviciu în stare de ebrietate. Zis şi făcut. Imediat ce s-a văzut cu actul întocmit, şoferul a telefonat la 112. Apelul a fost înregistrat, iar inspectorul de patrulare testat alcoolscopic; expertiza arătând un rezultat negativ. Fiind întrebat de ce a procedat în acest fel, bărbatul de la volan a recunoscut că s-a enervat pe omul legii şi a decis să facă o glumă.

diselok

După ce a pierdut o groază de timp pe traseu având şi un pasager în maşină, conducătorul auto de 30 de ani, originar din Chişinău, a fost sancționat cu o amendă în sumă de 1.400 de lei, dar şi 3 puncte de penalizare, pentru defecţiunea tehnică a maşinii şi pentru efectuarea unui apel fals.

Poliția avertizează cetăţenii, că este periculos să te deplasezi pe timp de noapte cu sistemul de iluminare defect, crescând riscul de provocare a unui accident rutier; în contexul în care vizibilitatea este redusă, iar maşina nu poate fi văzută de ceilalţi participanţi la trafic.

IGP reiterează că inspectorii de patrulare sunt alături de cetăţeni, pentru siguranţa oamenilor şi a bunurilor lor. Nu răpiţi timpul oamenilor legii cu glume inutile, pentru că acest timp poate fi folosit pentru cineva care se află în primejdie şi are nevoie de ajutorul poliţiei.

Asumaţi-vă consecinţele propriilor încălcări şi nu recurgeţi la metode copilăreşti pentru a vă răzbuna!

sursa: igp.gov.md

Comentarii