lukoil-banenr

Când automobilele se transformă în artă

Versiunea de serie a SUV-lui Artemis a fost prezentată în showroomul Eterniti Motors din Londra, unde a fost dezvăluit şi preţul său – 210.000 de lire sterline fără taxe, ceea ce reprezintă echivalentul a peste 261.000 de euro fără taxe.

Pilot Autoexpert

SUV-ul Artemis este echipat cu un motor V8 twin-turbo de 4.8 litri, care dezvoltă 600 CP şi accelerează de la 0 la 100 km/h în 4.5 secunde. Eterniti Artemis poate să atingă o viteză maximă de 290 km/h. Conceptul care prefigura acest model de serie a fost expus în premieră la Salonul Auto de la Frankfurt din 2011. Ulterior, la Salonul Auto de la Beijing din 2012, Eterniti a adus un prototip apropiat de serie, odată cu anunţul vânzării primelor cinci exemplare unor clienţi din China. Cei de la Eterniti spun că au primit comenzi şi din Spania, Austria şi Italia.

Reprezentanţii Eterniti spun că SUV-ul lor ar putea să fie atragător şi pentru publicul ţintă al lui Bentley EXP 9F, respectiv pentru publicul ţintă al lui Lamborghini Urus. Noul constructor britanic ar avea un avantaj în acest sens, prin faptul că oferă deja modelul de serie pe piaţă, iar acesta este construit pe o platformă deja existentă. Performanţele lui Eterniti Artemis sunt asigurate şi de experienţa lui Alastair Macqueen, un inginer care a lucrat în trecut la Jaguar, responsabil pentru manevrabilitatea SUV-ului bazat pe Porsche Cayenne.

Comentarii