lukoil-banenr

Poliția de patrulare a depistat, într-o curte, un automobil de model „Opel Vectra” cu numere de înmatriculare lituaniene, cu semne vizibile de accidentare a cărui proprietar, un bărbat de 40 de ani, domiciliat în satul Prodăneştii Vechi, a recunoscut că a tamponat un pieton.  În momentul impactului, proprietarul se afla în stare de ebrietate, iar vehiculul era condus de un amic al său.

Pilot Autoexpert

Accidentul rutier a avut loc în seara zilei de 9 noiembrie, în jurul orei 18:30, în satul Ştefănesti, raionul Florești, scrie în comunicatul de presă al IGP.  Pe drumul central în preajma Casei de Nunţi, un minor în vârstă de numai 16 ani, originar din satul Cimișiuți a fost lovit de un automobil, şoferul căruia, imediat după impact a părăsit locul accidentului! În urma accidentului rutier, minorul s-a ales cu leziuni corporale grave, fiind internat în spitalul raional.

Cazul este cercetat de Inspectoratul de Poliție Florești, iar dacă va fi găsit vinovat, conducătorul auto riscă să fie sancționat cu o amendă de la 4.000 la 10.000 de lei  sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, ori privaţiune de libertate pe un termen de până la 2 ani.

Inpectoratul Național de Patrulare reamintește conducătorilor auto că în caz de accident rutier, aceștia sunt obligați să nu părăsească locul accidentului, să acorde primul ajutor medical și să cheme reprezentanții serviciilor speciale.

sursa: igp.gov.md

Comentarii