lukoil-banenr

McLaren F1 este fără pic de dubii, un automobil extrem de special şi valoros pentru colecţionarii din toată lumea. Visul entuziaştilor şi iubitorilor auto, despre care vă vom vorbi astăzi a fost cumpărat în 1997 însă niciodată nu a fost înmatriculat. Iar după 20 de ani de conservare unicul său proprietar îl scoate la vânzare.

Pilot Autoexpert

Cel mai rapid automobil de serie cu motor aspirat natural, a fost scos la licitaţie de britanicul Tom Hartney Junior. Maşina care a păstrat ambalajul de uzină pe scaune şi portiere, are doar 239 km la bord şi în timp de 20 de ani a fost păstrată într-o încăpere specială echipată cu un sistem de micro-climă.

Exemplarul scos la licitaţie este oferit împreună cu un set de accesorii care se propuneau în anii ’90, cum ar fi un set de unelte din titan şi ceasurile de mâină TAG Heuer, gravate cu numărul şasiului şi autograful creatorului acestui supercar, Gordon Murray.

McLaren F1 care se laudă cu poziţionarea şoferului şi pasagerilor după formula 1+2, a fost prezentat în anul 1992. În construcţia modelului a fost folosită din plin fibra de carbon, dar şi aliajele din aluminiu şi titan. Sportiva a fost echipată cu un propulsor V12 cu capacitatea cilindrică de 6.1 litri volum, proiectat de inginerii BMW Motorsport.

Motorul aspirat care lucrează în cuplu cu o cutie mecanică cu şase rapoarte, este capabil să stoarcă circa 627 CP. Pentru un elan de la 0-100 km/h, bolidul are nevoie de doar 3.2 secunde, iar viteza maximă pe care o înregistrează este de 372 km/h.

Comentarii