lukoil-banenr

A treia generaţie Skoda Octavia RS – oficial

Pilot Autoexpert

Conform companiei care face parte din grupul Volkswagen, noua Skoda Octavia RS este „cea mai rapidă Octavia de serie din istorie”.

Modelul va fi prezentat la Festivalul Vitezei de la Goodwood din luna iulie 2013 şi va fi disponibil în două variante de caroserie – berlină şi break – şi cu o selecţie de două motoare – unul pe benzină şi unul diesel.

În varianta pe benzină, Octavia 3 RS preia motorul de 2,0 litri TSI de pe Golf VII GTI, care dezvoltă 220 CP şi permite un sprint de la zero până la 100 km/h în 6,8 secunde. În varianta diesel, modelul ceh primeşte motorul de 2,0 litri TDI de pe Golf VII GTD, care produce 184 CP şi îi permite automobilului să accelereze până la viteza maximă de 232 km/h, în timp ce acceleraţia de la zero până la 100 km/h durează 8,1 secunde.

Standard, cea mai agresivă vizual Skoda Octavia va fi disponibilă cu o cutie de viteze manuală cu şase trepte pentru ambele variante de caroserie, cutia de viteze automată cu ambreiaj dublu DSG aflându-se pe lista de opţiuni.

Comentarii