lukoil-banenr

„Tehnologiile autopilot, sunt îmbunătăţite zilnic, pas cu pas, şi sunt din ce în ce mai sigure, însă chiar şi aşa nu putem spune că sunt perfecte, iar şoferii nu trebuie să se bazeze 100% doar pe sistemul autonom”. Este declaraţia lui Elon Musk, CEO-ul şi fondatorul Tesla Motors, după ce un şofer a decedat fiind implicat într-un accident cu cel mai nou Model S pilotat autonom!

Pilot Autoexpert

Tragicul incident a avut loc în urmă cu o lună, la data de 7 Mai, când un camion cu remorcă a cotit chiar în faţa vehiculului electric. Agenţia pentru siguranţa traficului rutier NHTSA, a demarat o anchetă în acest sens iar cauzele accidentului urmează a fi stabilite. Experţii vor evalua ambele maşini implicate pentru a putea recrea mai bine imaginea cu cele întâmplate.

Preliminar însă, nimeni nu poate comenta în vreun fel situaţia, în special din cauza faptului că nu există vreo urmă de frână şi nici o acţiune nu a fost întreprinsă pentru a opri maşina, atât de sistemul semi-autonom cât şi de către şoferul EV-ului. Experţii sunt de părerea că „ambii” (maşina şi şoferul) nu au observat la timp remorca, din cauz blicurilor solare…
Victima, un bărbat în vârstă de 45 de ani, pe nume Joshua Brown, era foarte bine cunoscut în comunitatea online dedicată pasionaţilor Tesla Model S, în special datorită canalului său de youtube unde a postat şi imagini video cu un alt posibil accident, care a putut fi evitat graţie autopilotului, scrie carscoops.com.

Acesta este primul accident soldat cu victime, în cei peste 130 de milioane de mile parcurse de maşinile Tesla în regim de autopilot.

 

Comentarii