lukoil-banenr

Imagini spectaculase au fost suprinse la un show inedit, garantat de camionul Shockwave. Motoarele cu reacție ale autotrenului au scos o flacără atât de puternică în cât aceasta a suflat practic o bucată din asfaltul pistei.

Pilot Autoexpert

Cel puțin așa se observă într-o înregistrare video încărcată recent pe canalul YouTube. Este de precizat că acest camion botezat Shockwave, este considerat cel mai rapid din lume, fiind dotat cu trei motoare cu reacție Pratt & Whitney J34-48, care produc nu mai puțin de 36.000 CP.

maxresdefault

Viteza maximă pe care o poate atinge acest monstru auto este de aproximativ 376 km/h. Cu o astfel de propulsie camionul are nevoie şi de o putere mare de frânare. Pentru aceasta Shockwave apelează cu încredere la cele două paraşute militare a căror forţă de frânare este de -9G!

Interesant de ştiut este şi faptul că rezervorul lui Shockwave este alimentat cu 720 de litri, adică suficienţi pentru un sprint de la zero la 402 metri (în care camionul consumă cam 680 de litri). Anterior acest cap-tractor de patru tone a fost filmat într-o cursă contra unui avion!

Comentarii