lukoil-banenr

Zilele acestea în India are loc Salonul Auto la New Delhi – eveniment care a adunat mai mulţi producători locali, dar şi nume mari din industrie, interesate de piaţa în continuă creştere. Printre ei se află şi Suzuki, producător cu activitate intensă în India, care a adus la standul său noul Celerio, un model de serie inspirat din conceptul A:Wind.

Pilot Autoexpert

Suzuki a anunţat că Celerio va fi prezentat oficial şi la Salonul Auto de la Geneva, în luna martie. Se va consemna astfel debutul pe piaţa europeană şi înlocuirea actualului Alto, care a reuşit să supravieţuiască doar prin vânzarea de flote.

Modelul european va fi asemănător cu cel expus în India: va avea 3600 mm lungime, 1600 mm lăţime, 1560 mm înălţime şi un ampatament de 2425 mm. Cu o gardă la sol de 165 de mm, Celerio promite o rază de bracaj extrem de redusă, de numai 4.7 metri, ideală pentru aglomerările urbane.

Propulsia lui Celerio îi va fi asigurată de de un motor de 1.0 litri, cu trei cilindri, capabil să dezvolte 68 de cai putere la 6000 de rotaţii şi un cuplu motor de numai 90 Nm la 3500 de rotaţii. Resursele sunt trimise punţii faţă cu ajutorul unei transmisii manuale sau automate în cinci trepte. Având masa totală cuprinsă între 810 şi 830 de kilograme – micuțul japonez va încerca să se bată cu tripleţii Aygo, C1 şi 107, precum și cu viitorul Renault Twingo, așteptat tot la Geneva.

293612l

Comentarii