lukoil-banenr

Achiziţii record pentru noul crossover Porsche

Porsche Macan – viitorul SUV compact care va intra în gama constructorului din Stuttgart în anul 2013 – face vâlvă încă înainte ca Porsche să fi prezentat măcar o imagine oficială a noului model.

Pilot Autoexpert

Jurnaliştii germani susţin că Uwe-Karsten Staedter, directorul de achiziţii al celor de la Porsche, a informat furnizorii mărcii germane că fabrica din Leipzig va creşte producţia pe 2013 cu 30.000 de unităţi, pentru ca aceştia să aibă timp să-şi pregătească fluxul de producţie pentru subansamble. Noua ţintă Porsche îmbunătăţeşte astfel cifrele aşteptate la capitolul vânzări în 2013, apropiind şi mai mult marca germană de ţinta de 200.000 de automobile vândute anual în 2018. În anul 2011, compania Porsche a livrat 118.867 de unităţi la nivel mondial.

În calitate de informaţie deja cunoscută se ştie că Porsche Macan va fi produs pe platforma lui Audi Q5, inginerii germani susţinând însă că modelul din Stuttgart va fi semnificativ îmbunătăţit la capitolele ţinută de drum şi direcţie. Noul debutant va deveni al cincilea model al gamei Porsche, alături de 911, Boxster, Cayenne şi Panamera.

Comentarii