lukoil-banenr

În doar o singură zi, acţiunile companiei Volkswagen s-au depreciat cu 23% ca urmare a gafei comise în joaca cu testele de emisii nocive. Amintim că mai ieri pe site-ul AutoExpert a fost publicată o ştire prin care informam cititorii despre scandalul dintre grupul german şi cei de la EPA. 

Pilot Autoexpert

EPA a relevat faptul că germanii au trişat în cazul a cel puţin 482.000 de automobile livrate pe teritoriul SUA, echipate cu motorizarea de 2.0 litri diesel. Potrivit studiilor efectuate de către americani, nivelul emisiilor de CO2 depăşeşte cu până la 40 de ori limita admisibilă! „Eroarea” a fost astăzi recunoscută şi de către oficialii companiei, drept urmare mai mulţi proprietari de automobile echipate cu unitatea diesel s-au grăbit să le înapoieze dealerilor oficiali cerându-şi banii înapoi.

Pe lângă faptul că VAG va avea de achitat o amendă în mărime de 18 miliarde de dolari statului american, germanii au suferit alte pierderi în sumă de 15.6 miliarde de dolari, doar într-o zi!

Specialiştii de la EPA au mărturisit că vor continua să inspecteze şi maşinile altor producători de automobile pentru ca nu cumva problema să fie una la nivel global!

 

Comentarii