lukoil-banenr

O companie britanică se pare că a găsit o soluţie pentru a elibera şoselele cât mai rapid de apa care le inundă. Indiferent că vorbim despre ploi torenţiale sau mici inundaţii, noul asfalt reuşeşte să înghite apa cu o viteză uimitoare având o capacitate de absorbţie de 600 litri per metru pătrat.

Pilot Autoexpert

Inginerii şi specialiştii englezi de la Lafarge, au prezentat noul tip de asfalt Topmix Permeable Tarmac prin intermediul unui videoclip inedit în care o autospecială aruncă peste asfaltul proaspăt aşternut 4000 de litri de apă! Datorită golurilor formate în acest strat, apa se strecoară foarte rapid în următorul substrat, de unde ajunge în pământ.

Un alt punct forte al noului tip de asfalt Topmix Permeable, este şi faptul că apa colectată în acest sistem, ajută la răcirea suprafeţei exterioare în zilele toride, evaporându-se la suprafaţă! Iată, mai jos, puteţi privi şi un videoclip pentru a vedea cum funcţionează aceasta.

Dacă am avea aşa asfalt şi în Moldova nu ne-ar mai lua prin surprindere inundaţiile străzilor din capitală cum ar fi str Albişoara. Deşi, la cât de neobrăzaţi sunt unii şoferi care aruncă toată mizeria în drum, atunci golurile din asfalt s-ar umple rapid, astfel că apa va rămâne la suprafaţă încă multă vreme…

Comentarii