lukoil-banenr

Acura prezintă la Detroit noua evoluţie a conceptului NSX

Primul concept Acura NSX prefigura noul supercar Honda NSX din 2015 şi venea cu un stil şi o personalitate proprii puternice.

Pilot Autoexpert

Anul acesta, la Salonul Auto Detroit 2013, Acura prezintă NSX Concept II – versiunea revizuită a primului concept, ce aduce o serie de noutăţi faţă de cea prezentată în urmă cu un an.

La exterior, NSX Concept II a primit o grilă frontală mai agresivă care păstrează farurile înguste cu LED şi un spoiler realizat din fibră de carbon, acelaşi material putând fi regăsit şi la nivel de fante de aerisire şi spoiler spate.

Constructorul a dotat conceptul cu un interior nou, cu design minimalist, numărul butoanelor fiind extrem de redus. Ambianţa sportivă şi confortabilă concomitent este creată cu ajutorul combinaţiei de piele, Alcantara şi inserţii din fibră de carbon.

Inginerii japonezi au păstrat tehnologia Sport Hybrid SH-AWD (Super Handling All Wheel Drive), compusă din trei motoare electrice – unul cuplat cu deja existentul V6 ce transmit puterea spre puntea spate, celelalte două acţionând roţile din faţă.

Versiunea de productie a conceptului NSX, care va fi vândută ca Acura în America de Nord şi cu plăcuţa de identificare Honda în restul lumii, va fi fabricată la o nouă unitate de producţie în Ohio, cu startul vânzărilor planificat pentru sfârşitul anului 2014 sau începutul lui 2015.

Comentarii