lukoil-banenr

Actuala generație Audi A4 este pe final de carieră iar producătorul se pregătește intens de lansarea noului model. În ultimele luni, internauții au lansat mai multe teasere care previzualizează noua generație iar recent, germanii au anunțat data oficială a debutului noului A4.

Pilot Autoexpert

Audi A4 este unul dintre cele mai de succes modele din gama producătorului din Ingolstadt și le-a creat mari bătăi de cap rivalilor de la BMW și Mercedes. Actuala generație este pe final de carieră iar producătorul a și pregătit un nou model. Față de predecesor, noul A4 va crește în dimensiuni și va folosi platformă MLB care îi va permite să reducă din greutate, aproximativ 90 kg. Deloc rău pentru un sedan de clasă medie.

Judecând după imaginile spion publicate anterior pe net, noul A4 va fi mai lung și mai lat. Ampatamentul și ecartamentul vor fi respectiv mai mari, oferind mai mult confort pasagerilor. Ce ține de motorizări, acestea vor fi preluate de la actualul model doar că îmbunătățite printre care se va regăsi și o unitate hybrid. Amintim că avantajul noii platforme MLB constă în montarea diferitor tipuri de motorizări, amplasate transversal sau longitudinal.

Totuși, cea mai importantă noutate pentru fanii mărcii ține de data lansării care inițial trebuia să aibă loc la sfîrșitul anului 2014. Directorul de dezvoltare al mărcii însă a anulat-o declarându-se nemulțumit de design-ul modelului. Iată că toate schimbările au fost aplicate iar germanii au și declarat o nouă data a lansării oficiale, 12 septembrie. Evenimentul va avea loc în cadrul Salonului Auto de Frankfurt din toamna anului curent.

Comentarii