lukoil-banenr

„Victoria” ruşilor în Crimeea a fost marcată corespunzător de studenţii unei unversităţi tehnice din Moscova. Aceştia au derulat propriul proiect, denumit „Crimeea”, iar scopul principal nu era să mai pornească un război ci să dea naştere unui automobil. Ce-i dret acesta a fost numit în cinstea aceluiaşi război.

Pilot Autoexpert

Debutul prototipului rusesc a avut loc recent, în localitatea Simferopol, deci nu îmi spuneţi că nu are nici o legătură cu politica expansionistă a Federaţiei Ruse. Revenind însă la vehiculul din iamagini, aflaţi că acesta a putut fi văzut anterior, în urmă cu aproximativ un an, în luna octombrie a lui 2015. Acum însă, potenţialii cumpărători au putut vedea roadsterul în faza finală, gata de producţia în serie.

Şasiul maşinii prezintă o carcasă tubulară, pe care au fost montate agregate preluate de pe Lada Kalina, inclusiv şi motorizarea de 1.6 litri şi 106 cai putere. Panourile de caroserie sunt fabricate la rândul lor din materiale ultra-uşoare, asigurându-i astfel o masă redusă roadsterului rusesc.

Singura problemă a acestei maşini, este lipsa de fonduri pentru a demara producţia în serie. Totuşi autorii proiectului nu se lasă uşor bătuţi şi spun că vor să atragă investori străini. Costul unui roadster Crimeea variază între 8850 şi 9500 de euro în versiunea de bază.

43633 43634 43635

Comentarii