lukoil-banenr

Nu e o noutate pentru nimeni, promisiunea că în curând ar putea fi create până la 25.000 de locuri de parcare în centrul istoric al capitalei, însă acum venim cu un mic update. Se pare că au fost identificate cele două companii, una dintre care îşi are sediul dincolo de hotarele ţării, care ieri au depus actele la concursul anunțat anterior de Primăria Capitalei.

Pilot Autoexpert

Informația a fost confirmată pentru Autoexpert.md de către șeful direcției Transport Public și Căi de Comunicație, Igor Gamrețchi. Acesta a declarat pentru Autoexpert.md că subdiviziunea primăriei, intenţionează să încheie contractul public-privat pe o perioadă de 25 de ani. În acest răstimp, firmele care vor fi selectate în urma concursului urmează să amenajeze de la 2.500 la 25.000 de locuri de parcare.

Şoferii vor putea plăti atât în numerar, cât și prin transfer, iar bonul eliberat va fi lipit pe parbriz. Preţul pentru o oră de parcare va varia între 4 şi 10 lei. Este de precizat că anterior, autoritățile locale au anunțat că primele 2.500 de locuri vor fi amenajate pe bulevardele Constantin Negruzzi şi Ştefan cel Mare şi Sfânt , precum şi pe străzile 31 august 1989, Tighina, Alexandru cel Bun, Vasile Alecsandri, Puşkin şi Bănulescu-Bodoni. Ulterior parcările vor fi extinse şi pe străzile Mihai Viteazul, Ismail, Alexei Mateevici şi Albişoara.

Comentarii