lukoil-banenr

The Insurance Institute for Highway Safety sau prescurtat IIHS este o instituţie rudă cu EuroNCAP, ceva mai îndepărtată de europeni deoarece îşi are sediul pe tărâmul de peste ocean. Respectiv sunt şi careva reguli în plus sau standarde diferite de cele europene, dar până la urmă, face acelaşi lucru, testează siguranţa pasagerilor tamponând sute şi mii de automobile noi.

Pilot Autoexpert

Cel mai recent dintre acestea este noul Audi Q3 în versiunea de facelift care a luat nota de top, Top Safety Pick Rating, la testele de impact. Specialiştii americani au apreciat rezistenţa şasiului şi în special a celulei dedicate pasagerilor. Toate sistemele funcţionează corect şi la timp, iar panourile caroseriei fabricate din aluminiu absorb energia impactului reducând astfel din forţa loviturii.

Americanii de la IIHS sunt cunoscuţi mai mult pentru testul de impact frontal în colţ, care este şi unul dintre cele mai frecvente, iar aici noul Q3 s-a descurcat de minune! Singurul neajuns pe care l-au notat specialiştii este lipsa sistemului de preîntâmpinare a unei coliziuni iminente, fapt care a atras şi o scădere a ratingului total.

Comentarii