lukoil-banenr

Un nou videoclip comercial cu participarea celui mai proaspăt model de Seria 3 lansat, difuzat în Marea Britanie, a fost ulterior interzis pe ecranele TV! Autoritatea pentru Standardele Publicitare a ajuns la concluzia că spotul în care apare BMW 340i încurajează maniera de şofat în stil agresiv şi îndeamnă la acţiuni „periculoase”. 

Pilot Autoexpert

Decizia de a suspenda translaţia materialului video vine după ce mai mulţi telespectatori au depus plângeri în acest sens către autoritatea menţionată mai sus. Deşi BMW a respins toate acuzaţiile, ASA (Advertising Standards Authority) a rămas fermă pe poziţii, argumentându-şi soluţia prin prisma câtorva secvenţe din videoclip. Şi anume cele în care se vede acul turometrului aproape de zona limitatorului, schimbarea treptelor în regim alert, dar şi felul în care maşina atacă virajele.

Iată că departamentul de marketing BMW UK a reuşit să creeze un spot publicitar în care să te convingă de faptul că noul BMW 340i se simte cel mai bine în viraje iar acest lucru se pare că nu le este chiar tuturor pe plac. Dincolo de motivele invocate de ASA, se ştie că o bună parte din proprietarii de BMW adoptă anume acest stil de şofat agresiv, deseori iritant, sau, în unele circumstanţe chiar periculos pentru şoferii mai „timizi”.

Comentarii