lukoil-banenr

Preţul petrolului e în continuă scădere, lucru care bucură extrem de mult şoferii. În ultimele două luni am fost martorii scăderii de mai multe ori al prețului carburanților iar astăzi, un litru de benzină a ajuns să coste sub pragul de 1$ american. Totuşi, există o ţară în lume unde cu 1$ poţi cumpăra…fiți atenți, 2.000 de litri de benzină!

FLYONE

Venezuela se numără printre ţările cu cele mai mari rezerve de petrol din lume unde 1 litru de benzină costă 0,0005 $. Prețurile la carburanți nu au fost majorate timp de 26 de ani şi se pare că nu vor crește în viitorul apropiat. Ține de politica statului care se teme de protestele populației. Pe de altă parte, fiind țara cu cele mai mari rezerve de petrol din lume, Venezuela este și țara care importă benzină!

diselok

Venezuela

Astfel, conform unui economist venezuelean, țara sa a cheltuit în 2012 aproximativ 7,2 miliarde de dolari americani pe importul de combustibil. Se pare că Venezuela este genul de ciubotar fără cizme. De vină sunt subvențiile statului în acest domeniu iar rezultatul este unul evident, pețul de 0, 0005 $ USD pentru 1 litru de benzină vine pe contul unor pierderi de aproximativ 27 miliarde USD anual.

Comentarii