lukoil-banenr

Ago – conceptul unui Micro Taxi de la Skoda

Designerul rus Maxim Shershnev şi Volkswagen Group Design au rezultat un concept denumit Skoda Ago EXPO Micro Taxi. Proiectul este bazat pe platforma Skoda Citigo, citadina cehă de la care împrumută o serie de trăsături transpuse futurist faţă de felul în care sunt regăsite pe gama actuală a cehilor.

Pilot Autoexpert

Conceptul se evidenţiază prin eliminarea scaunului inutil din dreapta, astfel că scaunul şoferului este acum amplasat central. Pasagerilor le sunt destinate locurile din spate, acum mai apropiate de cel de la volan. Conform designerului, spaţiul economisit la exterior face posibilă reducerea dimensiunilor caroseriei pentru înlesnirea deplasării pe arterele aglomerate.

Având în vedere promovarea proiectului drept unul eco, putem să ne aşteptăm la un sistem de propulsie electric sau hybrid prezente la datorie în cazul capitolului motorizare.

Skoda Ago EXPO Micro Taxi este o idee absolut tentantă pentru un megapolis din sec. 21, însă, cel mai probabil este că nu vom asista în curând şi la o producţie de serie a unui astfel de vehicul destinat taximetriştelor.

Comentarii