lukoil-banenr

Pentru prima dată în ultimii cinci ani, prețul petrolului Brent la bursele internaționale a coborât sub pragul de 50 de dolari pentru un baril. Potrivit aprecierilor experților, acest fapt s-ar datora producției mari și a cererii reduse la nivel global. Scăderea prețului la bursă a dus nemijlocit și la reducerea tarifului la carburanți în mai multe țări scrie Agora.MD. În Republica Moldova, însă, panourile stațiilor PECO par să fi înghețat în ultimele luni scăderea prețului la pompă înregistrându-se doar de câteva ori și doar cu câțiva bănuți.

FLYONE

În aceste condiții, portalul de știri Agora lansează astăzi campania „Jos prețul la benzină”. Considerăm că situația de pe piața petrolieră internă și prețul actual al carburanților în Republica Moldova este exagerat de mare, ținând cont de ultimele evoluții de pe piețele internaționale.

diselok

În cadrul campaniei vom publica mai multe știri la acest subiect, vom prezenta cum se formează de fapt prețul la benzină și de ce depinde evoluția acestuia. Astfel vom solicita petroliștilor reducerea prețului la carburanți, proporțional cu evoluțiile de la bursele internaționale. De asemenea, vom solicita autorităților responsabile implicarea imediată în reglementarea cadrului normativ de stabilire a tarifelor în domeniu și crearea unei metologii de calcul simplă și transparentă.

Îndemnăm fiecare cetățean să se implice în campanie dând un Like paginii de Facebook „Jos prețul la benzină”. Tot aici puteți găsi petiția adresată autorităților, pe care vă îndemnăm să o semnați și să o distribuiți mai departe prietenilor voștri pentru a se alătura campaniei și a spune împreună „Jos prețul la benzină”.

sursa:agora.md

Comentarii