lukoil-banenr

Site-ul 4tuning.ro anunţă că autorităţile bulgare pregătesc noi surprize pentru doritorii de a-şi înmatricula maşinile în ţara respectivă, dar şi pentru cei care au făcut-o deja însă nu au încheiate contracte de asigurări RCA. Aflaţi că, cei de la conducere vor încerca să pună şi mai multe piedici străinilor. Cum? Aflaţi în cele ce urmează.

Pilot Autoexpert

Conform unor statistici, peste 100.000 de automobile din România, Moldova sau Grecia, sunt înmatriculate în Bulgaria. Acestui lucru se datorează multitudinea de taxe şi impozite locale, percepute în ţările numite mai sus, iar drept urmare, automobiliştii preferă să le ocolească, alegând să îşi înmatriculeze maşinile la bulgari. Problema este însăfaptul că mulţi dintre aceştia, fie nu au poliţe de asigurare obligatorie, fie au uitat să le reînnoiască.

Şi pentru a contracara acest fenomen, Ministerul de interne din Bulgaria, a cerut anularea automată înmatriculării a autoturismelor fără RCA! Mai mult de atât, autorităţile bulgare doresc să limiteze pierderile suferite de fondul de garanţie, menţinut de companiile de asigurări, cele care plătesc pagubele suferite de un automobil implicat într-un accident rutier, iar pentru acest lucru vor comunica strâns cu poliţia rutieră.

Astfel, Fondul de Garanţie va verifica periodic automobilele cu RCA-ul expirat iar informaţiile colectate vor fi ulterior transmise poliţiştilor care vor anula înmatricularea, scrie 4tuning.ro!
Ce aveţi de făcut pentru a evita aceste neplăceri? Păi nimic altceva decât să vă contractaţi poliţa de RCA sau, să după caz, să o reînnoiţi pe cea veche!

Comentarii