lukoil-banenr

Epopeea proceselor verbale aplicate pentru lipsa poliţei de asigurare obligatorii continuă cu noi cazuri ieşite din comun. Tot mai mulţi şoferi ajung să primească amenzi prin poştă asta chiar dacă nu mai circulă cu maşina de o perioadă bună de timp!

Pilot Autoexpert

Potrivit site-ului deschide.md proprietarul unui Volkswagen Scirocco din capitală a primit tocmai trei amenzi la adresa de domiciliu, asta în ciuda faptului că maşina stă pe dreapta de mai bine de trei luni. Agentul constatator susţine că automobilul a fost depistat de către camerele de supraveghere la data de 05 februarie, la ora 16:38, la intersecția străzii Mihai Viteazul cu strada Columna, apoi pe data de 6 februarie la ora 08:40 la intersecția străzii Dacia cu bulevardul Decebal, dar și pe data de 7 februarie anul curent, la ora 12:35 la intersecția străzii Alexandru Pușkin cu bulevardul Ștefan cel Mare.

get_img (1)_resize

Proprietarul automobilului a mers la Centrul Unic de Monitorizoare, pentru ai fi prezentate imaginile video în care a fost surprins automobilul său, însă a fost refuzat. În schimb a fost citat pentru audieri! Iar aici surpriză, toate procesele-verbale au fost anulate iar singura explicaţie pentru cele întâmplate a fost că „cel mai probabil camerele de supraveghere au greşit numărul plăcuţei de înmatriculare”!

Reiterăm că acesta nu este singurul caz de acest gen şi tot mai mulţi şoferi ajung să stea la coadă pentru a-şi apăra drepturile. Din păcate însă, în afară de scuze şi atitudine ostilă nimeni nu se osteneşte mai mult pentru a rezolva problema cetăţenilor dar şi pentru a răspunde la întrebările proprietarilor sancţionaţi!

Pe lângă faptul că lipseşte şi elementul de probaţiune în aceste procese-verbale, nu există nici o lege în care să fie menţionat expres că orice maşină, idiferent dacă circulă sau nu, trebuie să fie asigurată obligatoriu, aşa cum vehiculează autorităţile. Totuşi, amenzile continuă să curgă la zeci de mii de şoferi, până acum fiind „sancţionaţi” 10.000 iar alte 40.000 de procese-verbale urmează să fie trimise pe la „casele lor”.

 

Comentarii