lukoil-banenr

Al doilea recall masiv pentru autoproducătorul Toyota în ultima lună

Toyota a anunţat că va rechema în service 2.77 milioane de automobile în toată lumea din cauza unor probleme la nivelul direcţiei şi al pompei de apă. Este al doilea recall de mari dimensiuni din ultima lună pentru constructorul japonez, după ce marca niponă anunţase al doilea cel mai mare recall din istoria auto, cu 7.4 milioane de unităţi chemate la verificări din cauza deficienţelor de producţie la nivelul geamurilor electrice.

Pilot Autoexpert

În vizorul recall-ului japonezilor intră 13 modele produse în perioada august 2000 – decembrie 2011, cele mai importante fiind Corolla (2000-2006) şi Prius (2004-2011). Conform Ministerului Infrastructurii din Japonia, cele mai multe automobile implicate în această operaţiune (2.76 de milioane) au probleme la o garnitură a coloanei de direcţie, care ar putea să se uzeze şi să îngreuneze astfel rotirea volanului. Un lot suplimentar, de 630.000 de modele hybride, au o problemă la pompa de apă a motorului, aceasta având nevoie de înlocuire. Datele oficiale ale celor de la Toyota arată că multe dintre maşini au ambele probleme.

Din totalul modelelor rechemate pentru verificări, 500.000 se află în Europa, 670.000 în SUA şi 1.5 milioane în Japonia.

Defectele semnalate de Toyota nu pot avea consecinţe grave şi nu au fost semnalate de niciun client, rechemarea având la origine o serie de cercetări interne ale inginerilor mărcii japoneze. Clienţii vor fi anunţaţi prin telegrame, iar reparaţiile vor avea loc gratuit şi vor dura maxim o oră. Costurile totale ale acestei operaţiuni se vor ridica la circa 400 de milioane de euro.

Comentarii