lukoil-banenr

Alfa Romeo 4C apare mai devreme decât ne așteptam

Veștile bune nu se opresc pentru Alfa Romeo 4C. După ce luna trecută modelul a ieșit câștigător într-un concurs al conceptelor și prototipurilor, acum se poate spune că 4C este recompensată de cei de la Alfa. Astfel, modelul prezentat pentru prima oară în 2011, la Geneva, sub formă de concept, va fi disponibil cu câteva luni mai devreme decât se preconiza. Dacă inițial Alfa Romeo 4C avea să fie lansată în 2014, la Salonul Auto de la Detroit, acum se pare că șefii de la Fiat au refăcut calculele și au decis ca 4C să fie disponibil începând cu vara viitoare.

Pilot Autoexpert

În schimbul acestei nașteri premature, 4C iși va împrumuta motorul pe unele modele de la Fiat. Cu această ocazie, noul Spider, care va fi lansat în 2015, va beneficia de motorul de 1,7 l, capabili să dezvolte 296 CP. De asemenea, același motor ar putea propulsa și unele variante sportive ale modelelor de la Dodge, Chrysler, Lancia sau Jeep.

Se poate spune așadar că Alfa, care momentan a rămas în gamă cu doar două modele – Mito și Giuletta – se pregătește de o relansare. Asta pentru că, pe lângă 4C-ul care va cântări dar 850 kg, o nouă Alfa se pregătește de lansare. Botezată Giulia, urmașa lui 159 vine ca o rudă apropiată a frumoasei Giulietta, urmând ca informațiile suplimentare să ajungă ceva mai târziu.

În concluzie, Alfa Romeo se pare că are un viitor strălucit, iar noi nu putem decât să așteptăm cu entuziasm ca 4C-ul să simtă gustul asfaltului. Pentru că, nu-i așa, ce poate fi mai frumos ca o sportivă italiană?

Comentarii