lukoil-banenr

Alfa Romeo 4C – primele imagini oficiale

Pilot Autoexpert

Coupe-ul 4C debutează în versiunea finală, de producţie, ceea ce înseamnă că liniile curajoase prezentate astăzi, le vom vedea anul acesta şi pe stradă, Alfa Romeo a anunţat deja disponibilitatea modelului de la jumătatea acestui an.

Desenat exclusiv de Alfa Romeo Centro Stile şi construit la uzina Maserati din Modena, noul 4C Competizione copiază fidel aspectul conceptului cu acelaşi nume, prezentat în 2011 la acelaşi Salon Auto de la Geneva. Liniile generale sunt inspirate din modelul legendar 33 Stradale, reuşind să îmbrace funcţionalitatea mecanică într-un design emoţional, compact şi dinamic. De asemenea, coeficientul aerodinamic al caroseriei este extrem de scăzut, atingând un nou record pentru Alfa Romeo.

Pentru interior, designerii au optat să lase la vedere celula de siguranţă din fibră de carbon a habitaclului pentru a spori senzaţia de unicitate şi progres tehnologic. Cockpit-ul va găzdui doi pasageri şi va fi integrat într-o caroserie ce măsoară sub 4 metri lungime, 2 metri lăţime, 1.18 metri înălţime şi dispune de un ampatament de 2.4 metri.

Propulsia va fi asigurată de cunoscutul motor de 1750 cmc, regăsit pe versiunea Quadrifoglio Verde a modelului Giulietta. Datele tehnice ale acestei unităţi intsalate pe 4C Competizione vor fi oficializate la expoziţia de la Geneva.

Comentarii