lukoil-banenr

Alfa Romeo cu tracţiune spate

Pilot Autoexpert

Alfa Romeo 8C Competizione

Concernul Fiat vrea să înlocuiască platforma care va echipa viitoarele modele Alfa Romeo cu o platformă cu tracţiune spate (împreună cu Maserati vrea să dea naştere unei platforme modulare ce va duce la apariţia unor sedanuri şi a unor crossovere). Respectiva platformă, pe lângă faptul că va scoate din portofoliul italienilor hatchback-urile disponibile la moment (MiTo şi Giulietta), i-ar putea face pe italieni mai competitivi în raport cu rivalii săi germani, iar berlina de clasă medie care ar urma să primească noua platformă este Giulia, înlocuitorul lui 159.

În prezent, proiectul este în faza de studiu de fezabilitate şi nu a fost încă aprobat pentru producţie. Dar primele modele de producţie despre care vorbesc sursele citate de Automotive News ar debuta în 2015, ceea ce le lasă italienilor timp să decidă soarta noii platforme. Pe lângă Giulia, platforma ar urma să echipeze un nou vârf de gamă al constructorului italian, o berlină de segment E sau chiar mai mare.

Alfa Romeo 4C

Iniţial, Alfa Romeo vroia să înlocuiască modelul 159 în 2014 cu Giulia. Noul model de segment D al italienilor urma să fie echipat cu platforma CUSW (Compact US Wide), lansată odată cu Giulietta şi mărită pentru Dodge Dart.

De asemenea, viitoarea platformă ar putea fi folosită şi de Maserati pentru a integra un motor V6 twin-turbo şi o transmisie automată cu opt rapoarte.

Alfa Romeo MiTo

Alfa Romeo 8C Giulietta

Comentarii