lukoil-banenr

Alfa Romeo va crea motoare în colaborare cu Ferrari

Oficialii de la Fiat vor anunţa o colaborare tehnică între Alfa Romeo şi Ferrari, colaborare sugerată deja de Sergio Marchionne, care a spus că problema cea mai mare a companiei Alfa Romeo este „furnizarea de motoare care să merite portul siglei Alfa Romeo”, lucru la care va contribui Ferrari. Specialiştii de la Ferrari vor ajuta inginerii FPT ( Fiat PowerTrain Technologies) să dezvolte motorizări noi pe benzină pentru gama Alfa Romeo. O diferenţă notabilă, pe lângă nivelurile de putere furnizate şi clasarea complet diferită, între Alfa Romeo şi Ferrari este prezenţa motorizărilor cu distribuţie variabilă în gama Alfa Romeo, turaţiile ridicate pe care le pot atinge unităţile furnizate de Ferrari nefiind tangibile pentru sistemul MultiAir şi pentru niciun alt sistem de acest gen.

Pilot Autoexpert

Potrivit unei surse citate de Automotive News Europe, Alfa Romeo va lansa versiunile berlină şi wagon ale lui Giulia în 2014, urmate de un roadster cu două locuri şi tracţiune spate. Cele două versiuni ale modelului de segment D vor fi construite în Italia, la fabrica din Cassino, pe când roadsterul va fi construit la Hiroshima, în Japonia, în baza parteneriatului cu cei de la Mazda.

Cei de la Ferrari au dezvoltat motoare şi alături de inginerii Maserati, parteneriatul ducând la dezvoltarea celor două motoare twin-turbo care vor fi oferite în gama Quattroporte. În standard, modelul are un V6 de 3.0 litri, care are injecţie directă şi dezvoltă 410 CP. Versiunea de top are o cilindree de 3.8 litri, opt cilindri în V, injecţie directă şi livrează 530 CP. Cele două motoare sunt produse de fabrica Ferrari din Maranello.

Comentarii