lukoil-banenr

Alianţa Daimler şi Foton

Pilot AutoexpertDaimler şi Foton Motor semnează un contract de joint venture şi primesc aprobarea pentru producţia de camioane în China.
Pentru a înţelege cît de importantă este această asociere, menţionăm că la semnarea contractului au fost prezenţi Cancelarului Germaniei, Doamna Angela Merkel şi a Premierului Republicii Populare Chineze, Wen Jiabao.
Contribuţia Daimler în acest joint venture va consta în expertiza sa tehnologică, în special în ceea ce priveşte tehnologia motoarelor diesel şi cea a sistemelor evacuării de gaze – astfel încât limitele de emisii din China de până la Euro 5 să poată fi îndeplinite. Ambii parteneri vor utiliza marca de camioane Auman ca platformă în China, drept rampă de lansare pentru exporturi în comun. Pe lângă reţeaua de vânzări şi service în sectorul camioanelor de mediu şi mare tonaj, Foton va mai contribui la acest joint venture şi cu know-how-ul pieţei chineze şi asiatice.
Foton a înregistrat o evoluţie rapidă din momentul intrării sale în 1998 pe piaţa afacerilor cu camioane. În decursul anului trecut, Foton a vândut 82.234 de unităţi de camioane de mare tonaj, jucând deja un rol important în segmentul de camioane din China. Foton Motor este o subsidiară a Beijing Automotive Industry Corporation (BAIC). Asocierea cu Daimler, va extinde industrializarea acestuia în China astfel încât ea să includă şi camioane pe lângă automobile şi autovehicule comerciale uşoare.

 

Comentarii