lukoil-banenr

Alpha N Performance BT92, kit de caroserie din fibră de carbon pentru BMW 335i Coupe

BMW 335i Coupe, cea mai puternică versiune a lui Seria 3 până la celebrul M3, a primit un pachet de tuning pe finalul duratei de producţie a generaţiei sale. De data aceasta, modelul a primit atenţia celor de la Alpha-N Performance, care au creat pachetul BT92. Deşi numele pachetului sună sec, acesta include un kit aerodinamic din fibră de carbon şi un motor care dezvoltă 450 CP. Suspensia, interiorul şi sistemul de frânare au fost şi ele modificate pentru peformanţe maxime.

Pilot Autoexpert

Pachetul aerodinamic este construit în intregime din fibră de carbon, ceea ce reduce masa lui BMW 335i Coupe cu 250 kilograme. Astfel, vorbim de 1.430 kilograme şi 450 CP, cifre care l-ar face invidios până şi pe BMW M3 E92. Pachetul aerodinamic include aripi laterale, o nouă bară faţă, o bară spate cu difuzor integrat, o capotă redesenată şi un capac al portbagajului cu spoiler integrat. Capacul portbagajului are şi un eleron reglabil, menit să ofere un nivel superior de apăsare aerodinamică. Sistemul de frânare este asigurat de etriere cu şase pistonaşe pentru puntea faţă şi discuri de 380 de milimetri, în timp ce puntea spate are discuri de 355 milimetri. Suspensia lui 335i a fost înlocuită cu o reglabilă de la KW, iar noile anvelope ale modelului sunt Hankook de 225/35 ZR 19, respectiv 293/30 ZR19.

Motorul cu şase cilindri în linie al lui BMW 335i Coupe a primit două turbocompresoare mai mari, un intercooler mai eficient, pistoane noi, un nou arbore cotit, un sistem de evacuare reproiectat şi o unitate ECU reprogramată. Toate modificările duc la o putere totală de 450 CP, pusă în valoare de caroseria uşurată. Interiorul modelului are acum scaune scoică Recaro, volan sport din gama Performance, centuri în cinci puncte şi rollcage.

Comentarii