lukoil-banenr

Alpine-Nissan N°36 – bolidul care marchează întoarcerea mărcii Alpine în curse

Alpine, celebra marcă franceză deţinută de Renault, se va întoarce în competiţiile de anduranţă după 35 de ani de absenţă. Francezii vor alerga în clasa LMP2 cu monopostul denumit simplu N°36. Prima apariţie a noului monopost a avut loc astăzi, la Atelierul Renault de pe Champs-Elysees, pe când prima prezenţă la spaţiul de lucru al modelului va avea loc în week-end-ul 26-27 martie, pe circuitul Paul Ricard. Monopostul va fi condus de doi piloţi în cadrul campionatului ELMS (European Le Mans Series), Nelson Panciatici şi Pierre Ragues. În cadrul Cursei de 24 de ore de la Le Mans, cei doi piloţi vor fi secondaţi de Tristan Gommendy.

Pilot Autoexpert

Alpine-Nissan N°36 este echipat cu un motor V8 VK45 de origine Nissan, care dezvoltă 500 CP. Acesta este cuplat unei transmisii secvenţiale X-Trac cu şase trepte, care angrenează roţile din spate. Sistemul de frânare este asigurat de Brembo, iar anvelopele din dotare sunt Michelin. Lungimea monopostului denumit „N°36” este de 4.610 milimetri, iar ampatamentul său este de 2.870 milimetri. Lăţimea sa este de 1.995 milimetri, iar masa este de 900 kilograme.

Alpine-Nissan N°36 este construit de Signatech şi apare cu patru ani înainte de relansarea oficială a mărcii sportive franceze.

Comentarii