lukoil-banenr

Alpine revine în cursa de 24 de ore de la Le Mans

Zvonurile apărute pe parcursul săptămânii precedente cu privire la intenţia celor de la Renault de a readuce popularul brand Alpine în cursa de anduranţă de la Le Mans au fost confirmate vineri de constructorul francez.

Pilot Autoexpert

Astfel, una dintre maşinile cu care echipa Signatech va concura la clasa LMP2 în cursa de 24 de ore de la Le Mans şi în celelalte curse din European Le Mans Series va utiliza brandul Alpine. Bolidul va utiliza în continuare motorul V8 P2 furnizat de Nissan, iar doi dintre piloţii echipei vor fi Pierre Ragues and Nelson Panciatici.

Carlos Tavares, COO-ul Renault, a confirmat că acesta este doar primul pas din programul de revitalizare al mărcii, însă nu a confirmat speculaţiile despre intenţia de a concura în viitor cu brandul Alpine şi la clasa de prototipuri LMP1 din Le Mans Series.

„Revenirea Alpine în legendara cursă de 24 de ore de la Le Mans în 2013 marchează începutul unei noi aventuri care va continua. Vom face tot ce putem pentru a scrie o nouă pagină în istoria Alpine, un nume impresionant în lumea maşinilor sport franceze”, a declarat el.

Renault a câştigat cursa de 24 de ore de la Le Mans din 1978 cu Renault-Alpine A442B.

Comentarii