lukoil-banenr

Alpine va apărea la Monaco

Data de 25 mai 2012 ar putea să intre în istoria celor de la Renault și a fanilor săi. Asta pentru că vineri se pare că se va pune capăt unor speculații care datează de ani buni.

Pilot Autoexpert

50 de ani. Atât le-a luat francezilor pentru a prezenta (în sfârșit) un succesor al lui Alpine A110. Sau măcar un concept al acestuia, botezat A110-50, care va fi inspirat după modelul DeZir, prezentat la Salonul de la Paris, în 2010.

De partea tehnică se pare că se va ocupa Megane Trophy, Alpine urmând să fie propulsat de un motor V6, de 3,5 litri, capabil să dezvolte 400 CP și un cuplu de 427 Nm. Mult mai puternic decât cel căruia îi aduce un omagiu, dacă ar fi să luăm în calcul că Alpine A110 avea un motor de 1,6 litri și 140 CP. Performanțe notabile totuși, având în vedere că modelul a apărut în 1961.

Așadar, dacă povestea cu Alpine se va materializa într-un final, vom afla peste câteva zile. Atunci când, odată cu etapa de F1 de la Monaco, toți fanii mărcii în romb, și nu numai, vor aștepta cu sufletul la gură finalul unei povești. Și, poate, începutul alteia, dacă modelul va intra în producția de serie. Caz în care noul Alpine ar putea fi văzut pe străzi începând cu 2014.

Comentarii