Foto: Unimedia.info
lukoil-banenr

Maşinile parcate neregulamentar să fie sigilate şi evacuate forţat! Aceasta este propunerea primarului capitalei care speră ca proiectul să fie cât mai curând aprobat.

Pilot Autoexpert

Despre această opţiune se vorbeşte de mai bine de şase ani, iată de ce primăria capitalei speră ca măcar în 2017 să ia foc proiectul. Cei de la Inspectoratul Naţional de Patrulare însă, susţin că este nevoie de o mulţime de modificări în lege, iar acest proces nu poate fi grăbit doar pentru că autorităţile locale cer asta. Procedura va fi una complicată, susţin vocile din INP.

Citat de ProTV, Dorin CHIRTOACA, PRIMAR CHIŞINĂU, a declarat următoarele: „Mort copt anul acesta trebuie sa schimbam legislatia cu privire la masinile parcate neregulamentar. Este ridicol si pentru ei sa umble cu surubelnita si sa scoata numere la masina. „

Asta chiar dacă nici edilul nu este cel mai conformat şofer, iar poze cu parcarea faşionistă a acestuia au putut fi văzute nu o singură dată. „Cel mai grav ca nu se rezolva cu nimic ca se scot placutele de inmatriculare, masina ramane acolo, blocheaza in continuare traficul”, a conchis primarul.

La etapa actuală, proiectul este pe masa celor de la MAI, fiind solicitate avize adăugătoare, care se bat cap în cap cu unele legi, însă până la data de 31 (nu se ştie care lună), ar trebui să fie definitivat şi înaintat guvernanţilor spre aprobare.

Potrivit jurnaliştilor de la ProTV, proiectul prevede ca maşina parcată neregulamentar să fie sigilată de către poliţişti în prezenţa a doi martori, după care – evacuată. Firma care ar urma să se ocupe de evacuare va fi aleasă în baza unui concurs (să nu credeţi cumva că vor exista companii fantome în calitate de participanţi şi să câştige ca prin minune vreo rudă de-a cuiva). Odată depozitată la parcarea specială, care ar trebui să fie iluminată şi îngradită aşa cum scrie legea, maşina va aduce bani buni la buget, de unde proprietarul o va putea lua doar după ce achită toate cheltuielile, inclusiv staţionarea în acea parcare.

Nu se ştie care vor fi taxele, deocamdată însă autorităţile s-au grăbit să treacă în proiect şi faptul că, în caz de neprezentare a proprietarului maşinii, vreme de şase luni, vehiculul va fi CONFISCAT şi trecut în patrimoniul statului! Amin!

 

Comentarii