lukoil-banenr

Ambarcaţiune proiectată de Jaguar pentru XF Sportbrake

Pilot Autoexpert

Jaguar XF Sportbrake, noua versiune de caroserie a modelului XF, a primit un cadou special de la designerii mărcii. Aceştia au aplicat ADN-ul de design al companiei britanice pe o barcă de viteză, prezentată pe o platformă ataşată lui XF Sportbrake. Acest produs este complet nou pentru echipa de design a celor de la Jaguar, menit să inspire clienţii să cumpere versiunea Sportbrake a lui XF. Acest accesoriu de lux subliniază posibilităţile pe care le au clienţii lui XF Sportbrake, englezii fiind conştienţi că aceştia au vieţi active şi diverse pasiuni.

Compania Jaguar a proiectat ambarcaţiunea concept după ce s-a consultat cu specialişti din domeniu, respectiv Ivan Erdevicki Naval Architecture & Yacht Design şi Seventy Seven Design, ca apoi să o construiască în regie proprie. Barca are trei locuri şi prezintă o carenă din fibră de sticlă. Puntea este construită din lemn de tec, iar eleronul din fibră de carbon este inspirat din cel amplasat pe Jaguar D-Type. Un alt element care aminteşte de istoria bogată a celor de la Jaguar este capacul rezervorului de carburant, care imită elementul similar folosit la bordul primei generaţii a lui XJ.

Cei de la Jaguar nu vor construi niciodată o versiune de serie a acestei ambarcaţiuni, aceasta fiind prezentată doar ca un concept. Însă, clienţii Jaguar care îşi doresc un exemplar identic ar putea să apeleze la partenerii mărcii britanice pentru dezvoltarea unei versiuni personalizate. Barca are o lungime de 6.1 metri, informaţie privind motorizarea acesteia încă nu sunt dezvăluite.

Comentarii