odometru
lukoil-banenr

Păcăleala cu ”întinerirea” mașinei schimbînd datelor de pe odometru va fi pedepsită! Deputaţii au pe agendă un proiect de lege ce prevede amenzi pentru această infracţiune.

Pilot Autoexpert

Conform portalului de știri Sputnik.md,  în Parlament a fost înregistrat un proiect de lege care prevede amendarea şoferilor pentru fraudarea datelor odometrului. Odometru este aparatul care măsoară distanţa parcursă de vehicul. Iniţiativa a fost semnată de deputaţii neafiliaţi Igor Vremea şi Artur Reşetnicov.

Potrivit proiectului, persoanele care vor frauda datele odometrului vor fi sancţionate cu amendă de la 100 la 150 de unităţi convenţionale (u.c.) aplicate persoanelor fizice, iar în cazul persoanelor juridice: 350 – 450 u.c.

piata auto

Potrivit deputaţilor, în utlimul timp se atestă practica când posesorii de automobile care vor să le vândă, schimbă datele de pe odometru în scopul de a obţine profit. Aceştia micşorează datele distanţei parcurse pentru a prezenta autovehiculul într-o condiţie mai favorabilă.

În prezent unitatea convenţională are o valoare de 20 de lei. Deputaţii au votat la finele sesiunii trecute o lege care prevede majorarea u.c. până la valoarea de 50,50 de lei. Aceasta va intra în vigoare odată cu publicarea ei în Monitorul Oficial.

sursa: sputnik.md

Comentarii