amendă
imagine: simbol
lukoil-banenr

Deputaţii liberali au înaintat un nou proiect de lege, prin care propun ca şoferii nesimţiţi, care aruncă până şi ţigările peste geamul maşinii, să fie sancţionaţi! În prezent, legislaţia prevede amenzi doar pentru şoferii şi pasagerii transportului public, însă în curând, sper eu, acest lucru se va schimba.

Pilot Autoexpert

Astfel, PL-ştii au propus ca amenzile să constituie de la 600 la 1000 de lei, sau să muncească în folosul comunităţii de la 40 la 60 de ore. Sancţiunea va putea fi aplicată dacă făptaşii vor fi prinşi în flagrant sau, dacă martorii vor pute prezenta probe video sau foto.

Din păcate, să zic, am prins şi eu un astfel de nesimţit care a aruncat o sacoşă plină, peste geam, chiar din superbul său Mercedes E-Class. S-a în tâmplat pe strada Milescu Spătaru, în direcţia Megapolis Mall. Bineînţeles m-am grăbit să îl ajung şi să îi „vorbesc” prin anumite gesturi, dar, omul nu s-a deranjat prea mult.

Am zis totuşi să îi fac o poză, măcar să îl salute lumea dacă îl vede. Un porc ordinar, nu ai ce să îi explici, că oricum îl doare fix în frunte (a se citi fund). Păcat că nu am şi proba video. Cu toate că legea nu va avea putere retroactivă şi nici nu se ştie dacă va fi votată, eu îmi pun mari speranţe că acest lucru va contribui la educaţia cetăţenilor. Uitaţi-vă în jur în ce mizeri trăim! Chiar nu vă pasă?

Le Porc
Poza inserată aici este de o calitate proastă, însă doritorii de a se convinge numerele de înmatriculare corespund cu cele indicate, o pot primi în original.

Comentarii