lukoil-banenr

Amenzi mari pentru proprietarii de automobile care vor permite ca acestea să fie conduse de persoane ce nu dețin premise de conducere, ar putea să fie pedepsiți mai aspru.

Pilot Autoexpert

În acest sens Inspectoratul National de Patrulare al IGP a solicitat, într-un proiect de lege, mărirea amenzilor pentru aceștia, până la 3000 lei. Contactată telephonic, Uliana Catan, ofițerul de presă al INP, a comunicat pentru Autoexpert.md că în prezent, persoanele care conduc un autoturism pe drumurile publice fără a avea permis de conducere riscă a fi sancționate cu amenzi de până la 2 000 de lei. Totodată, cei care vor preda benevol conducerea automobilului persoanei care nu posedă permis de conducere, pe lângă amendă, vor suporta sancțiuni sub formă de 3 puncte de penalizare.

Alionei Jignea, ofițerul de presă al Ministerului Afacerilor Interne a declarat că acest proiect este unul mai vechi. Acesta a fost propus de către MAI în anul 2014, dar din cazuza remanierilor guvernamentale, cancelaria de stat a decis restituirea acestui către MAI pentru a fi analizat suplimentar. Dat fiind faptul că proiectul a fost restituit, s-a decis crearea unui proiect mai amplu care să conțină mai multe modificări în Codul Circulației Rutiere și a siguranței în trafic. În prezent proiectul se află la etapa de defenitivare și urmează expedierea acestuia către experți pentru a fi analizat. ”

Reamintim că de la începutul anului 2015, polițiștii de patrulare au documentat 1200 de persoane care conduceau autovehicule fără a deține permisul de conducere, majoritate dintre ei fiind tineri.

poze: moldova24.info

 

Comentarii