lukoil-banenr

Îmi amintesc că în urmă cu ceva timp, purtătorii de cuvânt ai companiei producătoare de cutii de viteze, ZF, susţineau într-un glas că nu poate exista o transmisie cu mai multe trepte decât nouă la număr. Această limitare, fiind condiţionată de greutatea în plus, care avea să afecteze direct consumul de carburanţi, iar astfel eficienţa unei trepte în plus avea să fie egalată cu zero practic. Totuşi, americanii de la GM, nu s-au lăsat convinşi şi anunţă astăzi că noua transmisie automată cu zece trepte va intra în producţia de serie pe cel mai noul ZL1.

Pilot Autoexpert

General Motors nu a optat pentru o cutie de viteze cu dublu-ambreiaj, în locul acesteia însă au mers pe calea unei transmisii automate cu tocmai zece rapoarte. Şi dacă ar fi să îi credem pe cuvânt, aceasta este cu 26-36% mai rapidă decât PDK-ul de la Porsche! Treptele sunt foarte bine aranjate şi „înghesuite” iar graţie acestui lucru avansările în viteză au loc extrem de rapid şi agresiv, mai ales că prima treaptă are un raport de numai 4.70!

camaro zl1 transmisie 10 trepte

Indiferent că vei conduce noul ZL1 pe circuit, pe o pistă de drag sau simplu pe drumurile publice, te vei bucura de fiecare dată de un răspuns prompt la accelerator iar maşina va şti exact ce treaptă să îţi ofere pentru o acceleraţie instantă! În favoarea acesteia vorbeşte şi sprintul de la zero la prima sută la oră care îţi fură doar 3.9 secunde!

Urmăriţi videoclipul de mai jos, vă veţi convinge că sună fantastic în combinaţie cu V8-ul supraalimentat!

Comentarii