lukoil-banenr

La noi e mai bine, ar spune unii, că rişti să fii amendat doar dacă te vede nenea poliţaiul cu telefonul la ureche în timp ce conduci. În alte ţări este interzis chiar şi să scrii sms-uri dacă eşti la volan. Iar în New Jersey, autorităţile şi-au propus să interzică șoferilor consumul de mâncare și băuturi la volan. Amenzile încep de la 200 de dolari și pot ajunge chiar şi la 800 de dolari!

Pilot Autoexpert

Siguranţa este „de vină”! Având în vedere că și aceste practici banale pot interfera cu sarcinile celui de la volan, inițiativa s-ar putea să fie adoptată și implementată foarte rapid, scrie automarket.ro. Textul viitoarei legi susține că ”orice activitate care nu are legătură cu operarea unui vehicul cu motor și care poate avea o influență negativă asupra acestuia pe un drum public sau autostradă, va fi sancționată”.

Autoritățile din New Jersey susțin că activitățile cu factor de distragere a atenției șoferului au cauzat 800.000 de accidente în intervalul 2010-2014. Numai în 2014 au fost înregistrate 3179 de decese din această cauză.

 

Comentarii