lukoil-banenr

AMG şi-a pus amprenta pe o barcă

Pilot Autoexpert

Deşi este de vreo zece ori mai mic, Mercedes SLS AMG a fost muza creatoare pentru o ambarcaţiune care lejer ar putea intra la categoria „superboats”.
Mercedes AMG şi Cigarette (constructor de ambarcaţiuni ultra rapide, care a adoptat denumirea de la primele bărci de viteză folosite pentru contrabanda cu ţigări, aşa zisele „cigarette boats”) au un parteneriat de marketing de aproape 3 ani. Colaborarea a căpătat însă o formă concretă cu doi ani în urmă, atunci când cei de la Cigarette au demarat construcţia noi ambarcaţiuni de viteză, pornind tocmai de la inspiraţia oferită de AMG.
Deşi SLS era la acea vreme în fază de dezvoltare, Skip Braver (CEO-ul compaiei americane) spune că au avut ca muză acest supercar. Cel puţin în privinţa performanţelor ambarcaţiunea şi supercarul se aseamănă (fiecare manifestându-se în mediul său). Barca are două motoare Mercury Racing, capabile fiecare să scoată 1.350 CP, deci în total rezultă 2.700 CP. „Racheta” nautică nu a fost încă testată, dar creatorii ei spun că poate ajunge lejer la 210 km/h, o viteză colosală pe apă.
Şi vopseaua argintie a lui SLS este folosită la corespondentul său maritim. Bordul ambarcaţiunii este similar garnisit ca şi cel al supercarului, apelându-se piele Nappa şi finisaje ca la bolidul pe patru roţi. Preţul ambarcaţiunii va fi de 900.000 de dolari şi în premieră este prezentată la Miami International Boat Show. Va ajunge şi în Europa, cel mai probabil la Salonul de profil de la Genoa din Italia.

 

Comentarii