lukoil-banenr

AMG nu va face diesel-uri, dar putem aştepta de la ei hybrizi!

Pilot Autoexpert

Ola Kallenius, şeful diviziei AMG de la Mercedes-Benz, într-un interviu acordat americanilor de la Edmunds, a declarat că nu va schimba marca AMG pentru a acomoda diesel-uri, preferând să se concentreze pe sisteme de propulsie hybridă şi tehnologii noi pentru a reduce emisiile de CO2 ale versiunilor sportive dezvoltate în baza modelelor Mercedes-Benz. Însă, Kallenius spune că hybrizii nu sunt încă gata pentru a echipa modelele sport.

Primul hybrid al celor de la AMG ar putea să debuteze în 2017, când divizia de performanţă de la Mercedes-Benz va împlini 50 de ani, iar promisiunea celor de la AMG este de a livra modele cu 20% mai eficiente decât actualele unităţi la momentul respectiv. Până atunci, cei de la AMG vor livra pe piaţă motorizări convenţionale, echipate cu tehnologii noi care să le reducă emisiile de CO2 şi consumul de carburant.

În ceea ce priveşte motoarele diesel, în mod paradoxal, cei de la AMG au dezvoltat în trecut unul de acest tip pentru C-Klasse, pe care l-au şi comercializat, dar acesta nu a fost pe atât de popular pe cât se aşteptau şi nu i-au mai construit un succesor. Cei de la AMG nu exclud posibilitatea unui diesel, dar şeful diviziei de performanţă spune că aceste unităţi nu pot să livreze acelaşi nivel de agresivitate ca o unitate otto cu injecţie directă şi nici măcar acelaşi sunet.

Comentarii