lukoil-banenr

Pentru că până la ora actuală, BMW X6 s-a simţit extrem de singur dar confortabil în segmentul său, căruia de altfel i-a dat naştere, concurenţii săi, Mercedes-Benz, au decis să îi ţină companie, cu un nou model, GLE Coupe. 

FLYONE

Untitled-3

diselok

Despre BMW X6 ştim cam tot ce ne interesează, nu este un novice, mai ales că se întâlneşte des şi pe drumurile capitalei, iar de curând a fost prezentată şi generaţia nouă în showroom-urile din ţară. „Insurgentul” este Mercedesul. Cel cu care constructorul german din Stuttgart speră să atragă mai mulţi clienţi de partea sa.

BMW-X6-Mercedes-GLE-Coupe-1

BMW-X6-Mercedes-GLE-Coupe-2

Ce reprezintă aceşti grei ai şoselelor şi cum pot fi numiţi? Ei bine, categorie din care fac parte, este numită SAC, adică Sport Activity Coupe, ceea ce „se traduce” ca un vehicul cu garda la sol ceva mai înaltă, cu aptitudini uşoare de off-road dar cu un accent pus pe sportivitate. Iată aici aş vrea să ne reţinem puţin. Dacă BMW X6, arată ca un atlet, cu un design foarte agresiv, musculos, bine sculptat şi bine proporţionat, atunci MB-ul GLE Coupe pare a fi opusul acestuia. Fiind construit pe platforma lui ML, coupe-ul a preluat atât partea tehnică cât şi trăsăturile de design al acestuia, mai ales partea frontală, care, sincer vorbind, nu emană prea mult sentiment sport.

BMW-X6-Mercedes-GLE-Coupe-16

BMW-X6-Mercedes-GLE-Coupe-15

Privit din posterior însă, GLE-ul aminteşte de S-Class Coupe, care la fel este mai mult o limuzină în lumea coupe-urilor decât un automobil sport. Prin umare felul în care arată noul GLE Coupe stârneşte o mulţime de controverse, mai ales că se vrea sport dar nu e! Este masiv, este impunător, aş putea spune că arată ca un bizon! „Ghebul” caracteristic acestei clase de automobile şi fundul scurt îl apropie şi mai mult de acest tip de ierbivor.

bizonul

La o analiză mai detaliată, veţi observa că Mercedes a încercat să copieze şi să reproducă trăsăturile comune acestei clase de automobile, iar ce a ieşit vedeţi mai jos. Voi ce părere aveţi?

BMW-X6-Mercedes-GLE-Coupe-14

BMW-X6-Mercedes-GLE-Coupe-13

BMW-X6-Mercedes-GLE-Coupe-12

BMW-X6-Mercedes-GLE-Coupe-11

BMW-X6-Mercedes-GLE-Coupe-10

BMW-X6-Mercedes-GLE-Coupe-9

BMW-X6-Mercedes-GLE-Coupe-8

BMW-X6-Mercedes-GLE-Coupe-7

BMW-X6-Mercedes-GLE-Coupe-6

BMW-X6-Mercedes-GLE-Coupe-5

BMW-X6-Mercedes-GLE-Coupe-4

BMW-X6-Mercedes-GLE-Coupe-3

BMW-X6-Mercedes-GLE-Coupe-2

BMW-X6-Mercedes-GLE-Coupe-1

 

Comentarii