Foto: publika.md

Duminică, 18 noiembrie a fost marcată Ziua Mondială de Comemorare a Victimelor Accidentelor Rutiere. Pe această cale, președintele Parlamentului și ambasador al siguranței rutiere, Andrian Candu, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj dedicat șoferilor.

”Peste 3.400 de persoane își pierd zilnic viața pe drumurile din întreaga lume. Destine spulberate, vise curmate, sechele pentru toată viața… Siguranța rutieră depinde de fiecare dintre noi și vă îndemn și astăzi, de Ziua Mondială de Comemorare a Victimelor Accidentelor Rutiere, să respectăm regulile: să purtăm centura de siguranță, să nu traversăm strada pe locuri interzise, să ne oprim la culoarea galbenă a semaforului și să nu depășim viteza – una dintre principalele cauze ale accidentelor. Siguranța noastră și a oamenilor dragi este o prioritate pentru fiecare dintre noi, să nu uităm că acasă ne așteaptă cei dragi” a scris Adrian Candu.

Amintim că în perioada lunilor ianuarie – decembrie a anului 2018, pe întreg teritoriu a Republicii Moldova au fost înregistrate 2.119 accidente de circulație, care s-au soldat cu 220 persoane decedate și 2.531 persoane rănite.

Comentarii