lukoil-banenr

După Google iată că și Apple a hotărât să se lanseze în industria auto. Recent, compania a angajat câțiva specialiști de la Tesla, toate, pentru a-și construi propriul automobil.

Apple este una dintre cele mai scumpe companii din lume cu o capitalizare totală de aproximativ 700 miliarde de dolari americani. Se pare că rivalul său direct, Google, le-a atins orgoliul anunțând că vor lansa în scurt timp propriul automobil care pe deasupra mai e şi autonom. Acesta se află deja în teste fiind propulsat de un motor electric care va permite maşinii atingerea unei viteze maxime de 40 km/h. EV-ul va găzdui doi pasageri la bord și se va deplasa singură, fară intervenția șoferului.

Răspunsul celor de la Apple nu s-a lăsat mult aşteptat, recent au anunțat lansarea softului CarPlay care va permite controlul unor funcții ale mașinii de la telefonul mobil. Din surse confidențiale s-a aflat că Apple angajează specialiști în tehnologie și design auto. Mai mult, o bună parte din aceștea au fost preluaţi de la Tesla.

FLYONE

apple-car-concept-2

Financial Times declară că Apple deja a construit un laborator secret destinat elaborării și dezvoltării propriului automobil. Mai mult, CEO-ul companiei Tim Cook a și declarat că industria auto este una de perspectivă și foarte atractivă, chiar și pentru Apple.

Deși mulți declară că Apple nu va reuși în acest domeniu, care necesită multă experiență și cunoștințe, s-ar putesa să nu fie așa. Angajarea specialiștilor de la concernele auto mari ar fi soluția. Iar din unele surse, cum ar fi Linkedln, se vorbește că Apple l-a și angajat pe managerul unității de cercetare și dezvoltare al companiei Mercedes-Benz din Silicon Valley, Johann Jungwirth.

Dacă mașina Apple va apărea, cel mai probabil va fi una autonomă, full electrică iar denumirea ar putea fi iCar sau iMove. Nu ne rămâne decât să mai așteptăm puțin până la apariția unor noi informații pentru a confirma sau infirma cele presupuse.

Comentarii