lukoil-banenr

Şansele conceptului Jaguar C-X75 să devină rival pentru noua generaţie de hypercaruri sunt anulate

Jaguar C-X75, supercarul futurist al mărcii britanice, nu va avea o versiune de serie. Potrivit lui Adrian Hallmark, directorul global al mărcii, decizia de a renunţa la acest model este luată pe fondul crizei economice globale. Însă, englezii vor construi cinci prototipuri funcţionale ale lui C-X75, care vor fi finalizate până în mai 2013. Până la trei dintre acestea vor fi comercializate în cadrul unor licitaţii, în timp ce Jaguar va folosi celelalte două prototipuri în scopuri publicitare. Unul dintre ele va fi păstrat în muzeul mărcii, pe când al doilea va fi expus şi condus în public în cadrul unor evenimente speciale.

Pilot Autoexpert

„Ştim că am putea să facem o versiune de serie a lui C-X75 şi să o comercializăm cu succes, dar considerăm că nu este un moment potrivit să lansăm un model cu un preţ de aproape un milion de lire sterline în condiţiile în care guvernele lumii aplică diverse măsuri de austeritate. Aceste argumente sunt susţinute şi de produsele pe care ni le cer clienţii”, a declarat Adrian Hallmark, directorul global al mărcii Jaguar.

Conceptul Jaguar C-X75 a fost prezentat la Salonul Auto de la Paris din 2010 şi era echipat cu un sistem de propulsie hybrid. Modelul a fost confirmat pentru producţie în luna mai a anului trecut şi englezii au specificat faptul că versiunea de serie urma să folosească şasiul din fibră de carbon, dezvoltat de echipa Williams F1. Între timp, Jaguar a decis să renunţe la colaborarea cu echipa Willams, proiectul C-X75 fiind ultima legătură cu aceştia.

Comentarii